Puheenjohtajan tervehdys

Hyvät sukulaiset, joulu on jälleen tulossa kauniin syksyn jälkeen ja on aika katsoa kuluneen vuoden tapahtumia ja luoda katse tulevaan vuoteen. Ensinnäkin uutinen sukutiedostomme pitäjän Pentti Ylijoen poismenosta kantautui tietoomme 02.10.2016. Pentti ehti hoitaa tiedostoamme muutamia vuosia ennen sairastumistaan viitisen vuotta sitten ja hoiti tiedostoa myöskin tämän jälkeen, mutta joutui luopumaan tästä terapiaakin antaneesta tehtävästä parisen vuotta sitten. Erkkilän suku muistaa kiitollisuudella Pentin työtä sukumme hyväksi ja toivoo hänen läheisilleen voimia jaksaa tästä eteenpäin. Sukutiedostoa on hoitanut Pentin jälkeen Matti Nieminen. Olemme nyt saaneet uuden sukutiedoston ylläpitäjän, hän on Leena Rintala ja hän on perehtynyt ohjelmistoon ja tehnyt ensimmäiset kirjaukset. Hänelle voitte lähettää henkilötietoja jäljempänä oleviin osoitteisiin kotisivullamme olevien lisäksi.

Matti Niemiselle myönnettiin Suomen Sukututkimusseuran kunniamaininta yhtenä kolmesta ensimmäisestä kunniamaininnasta maassamme sukututkimuspäivillä Seinäjoella 12.03.2016, onnittelut sukumme puolesta ja kiitokset pitkästä uutterasta työstä sukumme hyväksi.

Kuluvana vuonna olemme perustaneet Facebook ryhmän ja olemme saaneet jäseniä ryhmään lähes 200 ja erityisesti meitä ilahduttaa saada mukaan nuorempaakin sukukuntaa. Toiminta ryhmässä on ollut välillä rauhallistakin, mutta toimintaa on kuitenkin ollut ja jäseniä on tullut ryhmään lisää pikkuhiljaa.

Sukutoimikunta on jatkanut työtä henkilötiedoston kartuttamiseksi ja sen verran olemme onnistuneet, että nyt tiedostossa on runsaat 36500 nimeä, eli noin 8500 nimeä enemmän, kuin edellisessä kirjassa. Pyrkimyksenämme on saada vielä vähintään 5000 nimeälisää, ennen seuraavan kirjan painamista. Olemme myöskin Omat Juuret sähköisessä pioneerihankkeessa mukana, tässä hankkeessa on tarkoitus kartuttaa sähköisiä henkilökuvauksia tiettyihin kansioihin tietyin edellytyksin kaikkien täydennettäväksi ja kaikkien luettavaksi. Tämä hanke on lähdössä liikkeelle eikä sen onnistumisesta ole vielä näyttöä. Olemme myöskin tehneet yhteistyötä muiden sukutoimikuntien ja sukututkijoiden kanssa. Eniten yhteistyötä on ollut Kaukosen suvun kanssa ja olemme olleet yhteisellä osastolla mukana kuluvana vuonna Pohjanmaan sukumessuilla Seinäjoella sekä Vanhan Paukun joulunavaus messuilla Lapualla. Edellä olevilla messuilla on tarkoituksenamme ollut tehdä sukuamme tunnetuksi, saada täydennystä henkilötietoihin ja myöskin markkinoida sukukirjoja.

Tuleva vuosi on toimintamme 80-vuotis toimintavuosi, sillä laskemme toimintamme alkavan ensimmäisistä Mäki-Erkkilässä pidetyistä sukujuhlista. Juhlien saamiseksi on tietysti toimintaa ollut tätä ennenkin jonkin aikaa, koska juhliin oli tullut paikalle väkeä niin, että heitä on yhteiskuvassakin noin 250 henkeä jaheidän muonittamiseen tarvittiin 26 emäntää, siihen aikaanei perunoita ostettu kuorittuna, eikä lihaa pakastettuna, vaan kaikki tehtiin kotona teurastuksesta alkaen. Juhlistamme tätä harvinaisen pitkää sukuperinnettä sukujuhlillamme 22.7.2017 Lapuan Tiistenjoella Luhurikan lavalla, jäljempänä olevan aikataulun ja ohjelmarungon mukaan. Suomen tasavalta oli tuolloin 20 vuotta vanha ja itsenäisyyden alkuaika oli alun riitaisuuksien jälkeen muodostunut sen verran vakaaksi, että sukumme vaikuttajat pitivät tärkeänä sukuperinteen vaalimista ja kutsuivat koolle ensimmäiset sukujuhlat, jossa sukujuhlaperinne sai alkunsa ja muu sukutoiminta perustansa.

Olemme näissä jäsenkirjeissä esitelleet merkittäviä sukuperinteen alulle saaneita henkilöitä ja muita merkittäviä sukuperinteen hyväksi työtä tehneitä. Tällä kertaa vuorossa on vanhemmalle väelle hyvinkin tuttu mies, suvun esimies Jaakko Numminen. Ministeri Jaakko Numminen on ollut kuitenkin jo niin pitkään eläkkeellä, että katsoimme aiheelliseksi pyytää häneltä itseltään henkilökuvaa, että nuorempikin sukumme väki tietäisi, kuka sukumme esimies oikein on ja myöskin tämä on luonteva jatko viime jäsenkirjeessä olleelle henkilökuvalle sukumme vanhimmasta Mikko Paloniemestä. Jäljempänä henkilökuva Ministeri Nummisesta, kiitos siitä Jaakko Nummiselle.

Toivotan omasta ja sukutoimikunnan puolesta kaikille sukulaisille ja Erkkilän suvun toiminnassa mukanaoleville rauhallista joulua ja menestyksellistä juhlavuottamme 2017. Erkkiläläisen perinteen mukaan syödään hyvin ja hätäilemättä, tästä on hyvä pitää kiinni ainakin jouluna.

Antti Mantere

Palaute sivuista: Timo Erkkilä: etunimi.sukunimi at netikka.fi | Sivujen toteutus: Nico Hellsten